PEC Zwolle speelt de competitie het liefst uit. Daar is nog steeds een sprankje hoop op nu het betaald voetbal niet onder de opgeschorte en aangescherpte maatregelen valt, al ziet technisch manager Mike Willems dat het steeds lastiger wordt.
Volledig scherm
PEC Zwolle speelt de competitie het liefst uit. Daar is nog steeds een sprankje hoop op nu het betaald voetbal niet onder de opgeschorte en aangescherpte maatregelen valt, al ziet technisch manager Mike Willems dat het steeds lastiger wordt. © BSR Agency

PEC Zwolle houdt sprankje hoop op competitieslot: ‘Maar er is bijna geen goede beslissing te nemen’

Bij PEC Zwolle weten ze na de uitbraak van het coronavirus nog altijd niet of de competitie zal worden hervat en of de club de eredivisiestatus behoudt. Uitsluitsel bleef ook dinsdag na tal van videogesprekken met de KNVB en collega-clubs uit. ,,Wij spelen de competitie het liefst uit”, stelt Mike Willems.

Uitstel van afstel? ,,Dat hoop ik oprecht niet”, zegt de technisch manager, die ook vernam dat de opschorting van de maatregelen tot 1 juni niet van toepassing is op het betaald voetbal. Daardoor is er ook bij PEC, dat de net veilige vijftiende plek bezet, nog een sprankje hoop dat het eredivisieseizoen uitgespeeld zal worden. ,,Dat doen wij het liefst. Die kans wordt steeds kleiner, ja, maar er is ook niemand die in de toekomst kan kijken. Niemand weet wanneer we het virus onder controle krijgen. Je hoopt alleen dat we zo snel mogelijk weer aan het voetballen komen.”

Wat lijkt mee te wegen in het open houden van een hervatting, is dat de UEFA zinspeelt op doorvoetballen na 30 juni, in het nieuwe voetbaljaar. Willems juicht dat toe. ,,Al is het maar omdat ik weet dat het aantal besmettingen en sterfgevallen dan spoedig afneemt. Alleen niemand weet of het virus dan onder controle is? Daardoor worden vooral wat-als-scenario's bedacht nu. Dat maakt het voor de KNVB zo lastig: je kunt bijna geen goede beslissing nemen. Zeker als het nog langer duurt, kun je het voor een aantal clubs niet goed doen.”