Volledig scherm
De eigen goal van Clint Leemans betekent 1-2 voor Willem II. © BSR Agency
1
EINDE
3
  • Lennart Thy 39'
  • Vangelis Pavlidis 41' 72'
  • Clint Leemans 47'

PEC Zwolle laat de supporters schrikken bij eredivisie-ouverture

In de eerste wedstrijd van de competitie is PEC uitgegleden over de banenschil die Willem II heet. Net als vorig seizoen begint de Zwolse ploeg met een nederlaag: 1-3.

,,Lang niet alles zal goed zijn”, riep de geblesseerde Bram van Polen nog door de microfoon, vlak voordat PEC Zwolle-Willem II van start ging. Vanuit de middencirkel sprak de verdediger zijn supporters toe, als vorm van waardering. ,,Alvast onze excuses daarvoor”, voegde Van Polen er aan toe.

Onbedoeld doelde hij meteen al op de eerste wedstrijd van het eredivisieseizoen. PEC Zwolle kwam na een misser van Willem II-doelman Timon Wellenreuther nog wel op voorsprong in eigen stadion. Lennart Thy rondde simpel af en maakte zo het allereerste doelpunt van het seizoen. Maar omdat ook de veel te speelse Dennis Johnsen de mist in ging, was het via Vangelis Pavlidis, die Xavier Mous al een paar keer had getest, rap gelijk (1-1). PEC Zwolle zocht zich toen al te pletter.

Blessure Clement

Vlak na rust viel ook meteen de tweede Tilburgse treffer, een eigen doelpunt nota bene van Clint Leemans, de invaller. De gepasseerde middenvelder moest na een half uur de geblesseerde Pelle Clement aflossen. Een nieuwe tegenvaller voor PEC, dat ook Vito van Crooij (buikwand) een paar dagen voor de eredivisieaftrap af zag haken. Geblesseerd. Net als Mike van Duinen, Thomas Lam en Bram van Polen. Drie sterkhouders. Bovendien waren Kenneth Paal en Sam Kersten geschorst.

En zo moest PEC meteen al in de eerste wedstrijd in de achtervolging, tegen het betere Willem II. Het team van Stegeman bleek niet in staat om wat aan de achterstand te doen. Via Pavlidis, zijn tweede van de avond, werd het twintig minuten voor tijd 1-3. De supporters van Willem II zwaaiden met sjaaltjes in het uitvak en zongen, geheel terecht: ‘Wij staan bovenaan’.

Vanaf de tribune keek de geblesseerde Van Polen naar zijn ploeggenoten op het veld. Bezorgd.

PEC Zwolle-Willem II 1-3 (1-1). 39. Lennart Thy 1-0, 10. Vangelis Pavlidis 1-1, 47. Clint Leemans 1-2 (eigen doelpunt), 72. Pavlidis 1-3.

Opstelling: Mous; Hamer, Lachman, Reijnen (84. Westerman), Nakayama; Dekker, Clement (31. Leemans), Bel Hassani; Elbers (57. Flemming), Thy, Johnsen.