Volledig scherm
Peter Bosz, de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen, krijgt op vrijdag 11 januari PEC Zwolle op bezoek voor een oefenduel. © AFP

PEC Zwolle oefent tegen Peter Bosz

Apeldoorner Peter Bosz kruist in één van zijn eerste wedstrijden als trainer van Bayer Leverkusen de degens met PEC Zwolle. Het oefenduel wordt op vrijdag 11 januari om 14.00 uur afgewerkt in de BayArena.

PEC Zwolle oefent deze week in Mijas, op maandag 7 januari, eerst tegen de hekkensluiter van de Bundesliga: FC Nürnberg. Aan de oefencampagne ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft is dus Bayer Leverkusen, de nummer 9 van Duitsland, toegevoegd.

Leverkusen speelt op dezelfde dag ook een besloten oefenwedstrijd tegen Preussen Münster.  Waar en hoe laat dat duel wordt afgewerkt, is niet bekend. Of PEC daardoor de beoogde basisopstelling van Bosz voor de kiezen krijgt, is ook nog onduidelijk.

Bosz volgt in Leverkusen de in december ontslagen Heiko Herrlich op. Voor zijn eerste competitiewedstrijd met die club in de Bundesliga, draait ook warm tegen FC Twente. Die ontmoeting vindt op 8 januari achter gesloten deuren plaats.