Volledig scherm
Kenneth Paal (links) is op dit moment de enige échte linksback in de selectie van PEC Zwolle. © BSR Agency

PEC Zwolle wil extra linksback die de strijd kan aangaan met Kenneth Paal

PEC Zwolle hoopt zich in de winterstop te versterken met een linkervleugelverdediger. De nummer veertien van de eredivisie wenst voor die positie een speler die de concurrentiestrijd aan kan gaan met Kenneth Paal.

Het lijstje met namen, waar spelers uit de eredivisie en buitenlandse competities op staan, heeft PEC al klaarliggen. Op dit moment is Paal de enige linksback in de selectie van de Zwollenaren. Bovendien zijn de alternatieven in de selectie - Bram van Polen, Sai van Wermeskerken en Destan Bajselmani - rechtsbenig. De club heeft daar liever een linkspoot staan.

Afgelopen weekend, toen PEC thuis afrekende met Fortuna Sittard (3-1), stond Van Polen bij afwezigheid van Paal linksback. De jonge vleugelverdediger, die na een huurperiode definitief werd overgenomen van PSV, kampt met een liesblessure en traint apart van de groep.

PEC kijkt in de zoektocht naar een nieuwe linksback ook in de eigen gelederen. Naar Anthony Dekono (19) bijvoorbeeld, die in de beloften voetbalt en een paar maanden geleden een contract voor twee seizoenen tekende. PEC acht de Fransman momenteel echter nog niet ver genoeg voor een vaste plek in de hoofdmacht.

  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”