Volledig scherm
Pelle Clement kreeg tegen Ajax zijn vijfde kaart van het seizoen, na een overtreding op Nicolas Tagliafico. Daardoor is de captain automatisch geschorst voor het eerstvolgende competitieduel: FC Twente uit op zondag. © BSR Agency

Pelle Clement zit schorsing uit tegen FC Twente; Gustavo Hamer op scherp bij PEC Zwolle

PEC Zwolle-trainer John Stegeman kan in de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Twente niet beschikken over Pelle Clement. De aanvoerder liep tegen Ajax tegen zijn vijfde gele kaart aan, waardoor hij in het eerstvolgende competitieduel automatisch een schorsing uitzit.

Clement werd op de bon geslingerd door arbiter Björn Kuipers toen hij bij het afjagen op de helft van Ajax te fel doorging op tegenstander Nicolas Tagliafico. Na gele kaarten tegen FC Emmen en Sparta kreeg de steunpilaar van PEC ook de afgelopen drie eredivisieduels (ADO, Heracles en Ajax) telkens een gele prent getoond. Na vijf gele kaarten volgt een schorsing. Daardoor moet Clement brommen voor de Overijsselse derby tegen FC Twente.

Hamer op scherp

In Enschede moet Hamer op zijn tellen passen. De middenvelder ontsnapte aan rood voor een charge op Ajacied Lisandro Martinez aan het begin van de met 2-4 verloren ontmoeting met de titelkandidaat. Hamer kreeg wel een gele kaart. Dat was zijn vierde van het seizoen, waardoor een prent tegen FC Twente hem het thuisduel met Fortuna Sittard (na de interlandperiode) zal kosten.