Antoine Rabillard
Volledig scherm
Antoine Rabillard © Wout van Zoeren

Rabillard brengt Jong GA Eagles op drempel van kampioenspoule

Jong Go Ahead Eagles heeft maandagavond ook in de zevende wedstrijd van het seizoen de ongeslagen status behouden. Dankzij een ontketende Antoine Rabillard won de Deventer ploeg van trainer Kick Maatman overtuigend met 0-6 van de eredivisiebeloften van Heerenveen.

De Franse spits van Jong GA Eagles was met een heuse hattrick al in het eerste kwartier verantwoordelijk voor de gewonnen koers. De Deventer beloften zetten met de winst een ferme stap richting de kampioenspoule. De top vijf van de Reservecompetitie A plaatst zich daar voor. GA Eagles staat tweede achter FC Groningen en heeft met nog drie wedstrijden te spelen zes punten meer dan nummer zes FC Emmen. Het verlies van concurrent Jong Vitesse maandag tegen Feyenoord (0-2) kwam GA Eagles nog eens extra goed uit. De Arnhemmers staan op 9 december tegenover GA Eagles.

Ervaren krachten

Maatman had in Friesland de beschikking over geroutineerde krachten als Julius Bliek, Gino Bosz, Alexander Bannink, Rabillard, Maarten Pouwels en Adrian Edqvist. GA Eagles schoot in Heerenveen uit de startblokken en na de triple van Rabillard was het Bliek die de stand nog voor de rust naar 0-4 tilde. Na de pauze kwam de zege niet meer in gevaar. Sterker, binnen vijf minuten in de tweede helft was het Gino Bosz die de marge op vijf en de zege definitief in handen van Jong GA Eagles bracht. In de slotfase was het Alexander Bannink die voor de eindstand van 0-6 zorgde. 

Het was alweer even geleden dat Jong GA Eagles in actie kwam. Het laatste optreden van de Deventer ploeg dateerde van een maand geleden tegen De Graafschap (4-1 winst). De winst in Heerenveen was na zeges op Cambuur en PEC Zwolle alweer de vierde overwinning van Go Ahead, dat eerder gelijkspeelde tegen FC Emmen, Feyenoord en Heracles.
Op 25 november speelt GA Eagles in stadion Adelaarshorst de topper tegen koploper FC Groningen. 

Jong Heerenveen-Jong GA Eagles 0-6 (0-4). 2. Antoine Rabillard 0-1, 7. Rabillard 0-2, 17. Rabillard 0-3, 27. Julius Bliek 0-4, 50. Gino Bosz 0-5, 88. Alexander Bannink 0-6.

Basisopstelling Jong GA Eagles: Gorter; Lucassen, Swart, Bliek, Abdat; Bosz, Eddahchouri, Bannink; Rabillard, Pouwels, Edqvist.

Stand Reservecompetitie A:
1. FC Groningen 7-16, 2. GA Eagles 7-15, 3. Feyenoord 6-14, 4. PEC Zwolle 7-13, 5. Heerenveen 7-11, 6. FC Emmen 7-9, 7. Cambuur 8-9, 8. Heracles 7-8, 9. Vitesse 6-7, 10. De Graafschap 7-3, 11. FC Twente 7-1.