Volledig scherm
Pechvogel en voormalig PEC Zwolle-smaakmaker Ryan Thomas heeft zijn eerste optreden in het shirt van PSV eindelijk te pakken. © BSR Agency

Ryan Thomas maakt met jaar vertraging debuut voor PSV

RENTREERuim een jaar na zijn transfer heeft de van een zware kruisbandblessure herstelde Ryan Thomas zijn eerste minuten gemaakt in het shirt van PSV. 

Thomas speelde het eerste half uur in het met 1-0 gewonnen oefenduel met FC Köln. Bij de Bundesligaclub voetbalde Zwollenaar Kingsley Ehizibue het laatste half uur mee. Zijn oud-teamgenoot kon niet voorkomen Kostas Mitroglou halverwege de tweede helft de enige treffer voor zijn rekening nam.

Thomas vierde zijn eigen overwinning. De dynamische spelmaker maakte in augustus 2018 de overstap van PEC Zwolle naar PSV, maar kon na een paar dagen na zijn miljoenentransfer al een streep zetten door zijn eerste seizoen bij de topclub. 

Bij het blokken van een bal tijdens één van zijn allereerste trainingen in Eindhoven, liep de Nieuw-Zeelander een zware knieblessure op. Thomas revalideerde een jaar lang en zal deze maand de nodige wedstrijdritme opdoen om ook in de eredivisie zijn officiële debuut voor PSV te kunnen maken.