Volledig scherm
Sam Beukema © Erik Pasman

Sam Beukema sluit tegen FC Utrecht weer aan bij GA Eagles

De knieoperatie is pas vier weken geleden, maar na een herstel in sneltreinvaart haakt Sam Beukema donderdagavond weer definitief aan bij Go Ahead Eagles.

De centrale verdediger keert donderdag in de Adelaarshorst weer terug in de wedstrijdselectie van trainer Jack de Gier in de kwartfinale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht. Hoewel hij nog geen speelminuten zal gaan maken, is zijn rentree er vooral eentje voor het groepsproces. ,,Het is een bijzondere wedstrijd en het is mooi als Sam daar weer bij is’’, verklaarde De Gier.

Toch traint Beukema al ruim anderhalve week weer mee op het veld bij GA Eagles. ,,We moeten even kijken hoe de knie reageert, maar normaal gesproken zou Sam zondag uit bij MVV weer minuten kunnen maken.’’

Beukema raakte in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Almere City geblesseerd aan de meniscus. De 21-jarige Deventenaar was in de maanden daarvoor bezig aan een sterke reeks. Hij dwong begin dit seizoen een basisplaats af bij De Gier als rechter centrale verdediger.