Niek en Justin Kimmann in hun woning in Otterlo. De fietscrossers hopen bij hun ouders te kunnen trainen in Dedemsvaart op de fietsbaan in de achtertuin, nu de trainingsfaciliteiten op Papendal zijn gesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Niek en Justin Kimmann in hun woning in Otterlo. De fietscrossers hopen bij hun ouders te kunnen trainen in Dedemsvaart op de fietsbaan in de achtertuin, nu de trainingsfaciliteiten op Papendal zijn gesloten. © Maarten Sprangh

Sport, hoe belangrijk ook, is nu even bijzaak, vinden de regionale topsporters

Sport en Corona-virusDe één zit in Zuid Afrika waar ze eigenlijk de zwaarste mountainbiketocht van de wereld zou rijden, de ander kan trainen op de privébaan bij zijn ouders in Dedemsvaart.  De olympiërs uit dit verspreidingsgebied ondervinden flinke hinder van het Corona-virus in hun voorbereidingen op Tokio, maar zijn de eersten om het te relativeren. ‘Het zou wel heel egoïstisch zijn als we nu zouden klagen.”

Mountainbikester Anne Terpstra zou deze week samen met teamgenoot Barbara Benko beginnen aan Cape Epic, de achtsdaagsen mountainbikewedstrijd door de Zuidafrikaanse natuur. Maar nog voordat de organisatie van het evenement zelf zaterdag de stekker eruit trok, had Ghost Factory, de ploeg van Terpstra, het tweetal al teruggetrokken. ,,Natuurlijk is het balen dat het niet doorgaat, we hebben ons hier heel goed op voorbereid en het is onderdeel van onze voorbereiding op Tokio", zegt de Apeldoornse Terpstra vanuit Stellenbosch in Zuid-Afrika. ,,Maar het besluit is natuurlijk heel verstandig. De coaches zeiden al in een vroegtijdig stadium dat we het niet moesten doen. Wel rijden zou dom en onverstandig zijn, er zitten hier 3000 mensen op een kluitje. En we willen het niet op ons geweten hebben om ziektes mee te nemen, of zelf ziek te worden. Dat zou asociaal gedrag zijn.”