Volledig scherm
John Stegeman zag een zorgwekkend optreden van PEC Zwolle in Heerenveen: ,,Wat wel te analyseren valt, is dat ik vandaag een heel matig PEC Zwolle heb gezien.” © ANP

Stegeman houdt het kort na derde verlies op rij: ‘Als we zo blijven voetballen, maak ik me grote zorgen om PEC Zwolle’

DERDE NEDERLAAG OP RIJJohn Stegeman maakt zich zorgen om PEC Zwolle. De trainer voelde er op de persconferentie ook weinig voor om de 1-0 nederlaag tegen Heerenveen te analyseren.

,,Er valt voor mij niet veel te analyseren", begon Stegeman na de derde opeenvolgende verliespartij. ,,Wat wel te analyseren valt, is dat ik vandaag een heel matig PEC Zwolle heb gezien. Zowel aan de bal als zonder bal. Daarom hebben we, volgens mij, ook terecht verloren van Heerenveen.”

PEC speelde in Friesland bar weinig klaar, zag de hoofdtrainer. ,,Dat is best wel vervelend, want ik had gehoopt dat we het uur waarin we tegen PSV aardig mee konden en aan de bal beter oogden, door zouden zetten tegen Heerenveen. Als we zo blijven voetballen elke wedstrijd, maak ik me grote zorgen om PEC Zwolle. Dit was gewoon niet best.”

Ook in de kleedkamer na afloop gebruikte Stegeman weinig woorden. ,,Soms is het beter als je na een wedstrijd niks zegt.”

  1. Stiften met ‘die lange’ Cees Marbus: ‘Debuteren tegen Van Hooijdonk en eieren van moeder Hulshoff’
    VIDEO

    Stiften met ‘die lange’ Cees Marbus: ‘Debuteren tegen Van Hooijdonk en eieren van moeder Hulshoff’

    Met meer dan tweehonderd wedstrijden voor Go Ahead Eagles is Cees Marbus een van de onbetwiste clubiconen uit de jaren negentig. Ondanks een uitstapje van anderhalf jaar naar FC Volendam, de enige andere profclub die Marbus diende. ,,Maar dat is geen enkele vergelijking. GA Eagles zal altijd mijn club blijven’’, zegt de geboren Noordwijker in Stentors videorubriek Stiften.