Volledig scherm
Feyenoord-keeper Nick Marsman stort zich op de bal voordat PEC Zwolle-spits Lennart Thy (10) kan scoren. © Pim Ras Fotografie

Sterke optreden Thy, maar geen treffer tegen Feyenoord

Natuurlijk was hij blij dat hij weer eens mocht starten in de basisopstelling bij PEC Zwolle, maar Lennart Thy was vooral teleurgesteld in het resultaat na de 1-0 nederlaag bij Feyenoord.

,,We hebben vooral lef gemist de eerste helft", legde de 27-jarige spits de vinger op de zere plek bij PEC Zwolle. ,,Natuurlijk zette Feyenoord heel goed druk, maar wij maakte veel te veel fouten. De eerste helft was echt niet goed. En als je wil winnen kan dat niet.”

Hij zat zich de laatste weken te verbijten op de reservebank omdat trainer John Stegeman koos voor Reza Ghoochennejhad als aanvalsleider. ,,Dat is wel eens lastig, want ik wil altijd spelen. Vandaag heb ik mijn kans gekregen.”

Kansen

Thy kwam alleen niet tot scoren en die kansen waren er wel in de tweede helft. Al na een paar minuten kopte de Duitse aanvaller de bal na een vrije trap van Gustavo Hamer in de handen van Feyenoord-doelman Nick Marsman, even later probeerde hij het van de rand van het strafschopgebied, maar miste zijn schot kracht. Desondanks speelde Thy een goede wedstrijd, was hij aanspeelbaar en was hij een van de weinige Zwolse spelers die de bal kon vasthouden en verleggen. ,,Het is zo zonde, want in de tweede helft laten we zien dat het wel kan. We hebben echt veel kansen gehad.”

Alleen wordt een spits afgerekend op doelpunten. Thy kwam dit seizoen nog maar tot drie treffers. Of hij volgende week weer een kans krijgt is onzeker. Die andere Zwolse spits Reza Ghoochannejhad komt dan terug van een schorsing. Reza heeft zes treffers op zijn naam staan, al maakte de Iraniër er vier in één wedstrijd. Thy: ,,Ik weet niet of ik speel tegen AZ, dat moet je aan de trainer vragen. We moeten in elk geval het niveau van de tweede helft van vandaag meenemen tegen AZ.”

  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”