Stiften met Wouter Marinus: Jeugdtrainer van Pierie in Heerenveen heeft heimwee naar Zwolse klaverjasclub

VideoWouter Marinus verruilde PEC afgelopen zomer na vier jaar voor FC Emmen. De van een knieblessure herstellende middenvelder mist Zwolle nog regelmatig. ,,Het klaverjassen ook, zeker. We hadden een groep waarmee we dagelijks kaartten. Bij Emmen is dat niet. Michael de Leeuw is er nieuw bij en die houdt er ook wel van, begreep ik. Dus we moeten er samen nog maar een paar zien op te trommelen", grapt Marinus in Stiften, de videorubriek van de Stentor.

Johan Inan en Dennis Arentsen, die respectievelijk PEC en Go Ahead Eagles schaduwen, blikken in Stiften tweewekelijks en beurtelings vooruit op een wedstrijd met een oude bekende. Tussen de vragen door geven de clubwatchers de gasten de kans hun traptechniek en voorspellende gaven te etaleren.

In de derde Zwolse aflevering ontdekken we in zijn woonplaats Zuidwolde dat de bij Heerenveen opgeleide Marinus van de huidige Friese selectie alleen Kik Pierie kent. Sterker nog, Marinus gaf het talent ooit training. ,,Ik moest als C-speler van Heerenveen stage lopen. Training geven was dan natuurlijk het leukst. Op de voetbalschool liep toen ene Kik Pierie rond. Het komt heus niet door mij dat hij inmiddels jeugdinternational is, al kon ik toen al wel zien dat het een heel goede voetballer zou worden.”

Volledig scherm
Voormalig PEC Zwolle-speler Wouter Marinus en clubwatcher Johan Inan in Stiften © De Stentor