Volledig scherm
PEC Zwolle is verdediger Thomas Lam nog zeker een maand kwijt: ,,De kans is groot dat ik een paar competitiewedstrijden mis.” © BSR/SOCCRATES

Thomas Lam verwacht competitiestart PEC Zwolle te missen door ‘slechtste scenario’

Nadat trainer John Stegeman al liet doorschemeren dat Thomas Lam de competitiestart zou missen, stelt de verdediger zelf ook nog minimaal een maand zoet te zijn met zijn gebroken middenvoetsbeetje, die erger bleek dan verwacht.

,,Er werd mij verteld dat het herstel acht tot twaalf weken in beslag zou nemen. Dat zou afhankelijk zijn van de breuk”, legt Lam uit. ,,Toen na acht weken het gips eraf ging en we een scan liet maken, bleek dat 25 procent van de breuk nog niet was geheeld. Dat was dus wel zo'n beetje het slechtste scenario, want hierdoor moest mijn voet opnieuw een paar weken in het gips.”

Lam brak in april zijn middenvoetsbeentje in het uitduel met Willem II. Hij verliet het stadion op krukken. De afgelopen week bezocht de mandekker de oefenwedstrijden van PEC met een brace, die wat weghad van een skischoen, om zijn rechtervoet. In Hattem legde hij uit dat de competitiestart tegen Willem II in ieder geval te vroeg komt.

Lam: ,,Het gips moet er eerst af. Mijn kuit is ook verzwakt en die zal ik weer moeten versterken. Daarna kan ik waarschijnlijk beginnen met joggen. Al met al zal het lastig worden om deze maand aan te sluiten. De kans is groot dat ik een paar competitiewedstrijden mis. Ik hoop in ieder geval dat het daarbij blijft en de breuk goed en volledig heelt. Dat is het belangrijkst.”