Volledig scherm
Mike van Duinen (links) duelleert met Fernando Lewis van Willem II. © BSR Soccrates

Van Duinen zet volgende stap en speelt 75 minuten bij Jong PEC Zwolle

Mike van Duinen heeft maandagavond wederom minuten gemaakt bij de beloften van PEC Zwolle. Tegen SC Cambuur (2-2) speelde de aanvaller 75 minuten mee.

Trainer John Stegeman zei recent nog dat Van Duinen meer speelminuten nodig heeft om volledig wedstrijdfit te worden en daarmee van waarde te zijn voor de hoofdmacht. Vorige week deed de Hagenees een helft mee tegen Jong NEC, gevolgd door 75 minuten in het mistige Leeuwarden. Van Duinen is op de weg terug na een gebroken middenvoetsbeentje, een blessure die hem maanden aan de kant heeft gehouden.

Scoren deed Van Duinen niet. Die eer was maandag wel weggelegd voor aanvaller Jarno Westerman en verdediger Destan Bajselmani. Genoeg voor de overwinning waren die treffers niet, want Jong PEC gaf de 0-2 voorsprong in het laatste kwartier uit handen. Doelman Mike Hauptmeijer onderscheidde zich door een penalty te stoppen.

  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”