Elso Brito
Volledig scherm
Elso Brito © Dennis Arentsen

Verdediger Brito opgeroepen voor nationale selectie Kaapverdië

VIDEOGo Ahead Eagles heeft weer een international in de gelederen. Elso Brito is door de de voetbalbond van Kaapverdië opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Togo en DR Congo.

Het is de tweede keer dat de 25-jarige Brito mag opdraven voor een interland van het Afrikaanse land van zijn (groot-) ouders. Vorig jaar speelde hij met Kaapverdië in Portugal al een interland tegen Andorra (0-0).

De nummer 78 van de wereldranglijst nodigde Brito deze week opnieuw uit voor de oefeninterlands tegen Togo en Congo, die op 10 en 13 oktober worden gespeeld in het Franse Marseille. Bijzondere wedstrijden voor Brito, die deze zomer overkwam van Telstar naar GA Eagles. ,,Ik ben weliswaar zelf in Rotterdam geboren, een groot deel van mijn familie woont nog steeds in Kaapverdië’’, liet Brito eerder al weten. ,,Zij waren ongelooflijk trots toen ik vorig jaar in het shirt van Kaapverdië speelde.’’

Ook de kinderjaren van zijn ouders liggen op de eilandengroep voor de westkust van Afrika. ,,Het niveau van de nationale ploeg is ook best hoog. Veel spelers komen uit in de Portugese competitie of elders in Europa’’, weet Brito, die Garry Mendes Rodrigues – aanvaller van het Turkse Fenerbahçe - als sterspeler betitelt.

Brito mist door de oproep uit Kaapverdië wel de uitwedstrijd van GA Eagles tegen Almere City FC (zondag 13 oktober).