Volledig scherm
danique Kerkdijk © eigen foto

Voetbalster Danique Kerkdijk heeft meer talenten en surfer Kiran Badloe kan ook springen met een fiets

SPORTBYTESIn de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters uit het verspreidingsgebied van de Stentor meemaken én delen op sociale media. 

Bijzondere foto, bijzonder verhaal. Voetbalster Danique Kerkdijk kwam deze man tegen tijdens een wandeling in Bristol, waar de speelster uit Olst uitkomt voor Bristol City WFC. Kerkdijk probeerde tijdens haar wandeling haar nieuwe fotocamera uit. ,,De man wenste me een fijne dag en lachte naar me.” Kerkdijk was geraakt door zijn vriendelijkheid, kocht koffie en koekjes voor hem en luisterde naar zijn levensverhaal, waarin hij alles verloor. Het maakte grote indruk op haar (en haar verhaal op ons). ,,Het verbaasde me hoe positief hij in het leven stond. Er is maar één geluk en dat is liefhebben en geliefd zijn.” Amen.

‘Mooi beeld, vlak voor ik onderuit ging’. Mmm, die tekst intrigeert. Wielrenner Pascal Eenkhoorn is met zijn ploeg Lotto op trainingskamp in Spanje en laat een paar foto's zien waarin hij tijdens een afdaling de bocht flink aansnijdt. Kort daarop glijdt de renner uit Genemuiden onderuit. Daar zijn geen beelden van, de fotograaf van dienst schrok zich vast een hoedje. Hoe het nu met Pascal is? We gaan er vanuit dat het goed met hem gaat. Hij heeft de foto's nog op Instagram kunnen zetten.

Als je kunt springen, dan kun je springen. Maar da's logisch. Windsurfer Kiran Badloe probeerde eens een andere sportdiscipline en stapte in het Spaanse Santa Pola op de mountainbike. En ja hoor, alsof hij door een flinke golf zeewater omhoog wordt geduwd, sprint de Lelystedeling ook met groot gemak van zandbulten af op de fiets. Wel met kippenpoten, zo wordt geroepen in de reacties.....

Leef! Dat zegt voormalig topschaatser Erben Wennemars. Alsof het je laatste dag is.... Nou ja, daar zit een liedje in denken wij. Maar goed, het ziet er akelig vroeg uit dat moment dat de Zwollenaar kiest om driekwartier hard te lopen. Maar Erben is in elk geval nog superfit en die lach verraadt dat hij er echt plezier in heeft. Mooi! Leef!

Nog zo'n man die ongelooflijk kan afzien. Baanwielrenner Roy van den Berg, geboren en getogen in Kampen, geeft alles tijdens de kilometer tijdrit op de baan. Aerodynamisch, kop naar beneden. Alleen maar jagend op de zwarte lijn op het hout, dat is zijn navigatiesysteem. Prachtig om te zien!

Volledig scherm
Roy van den Berg. © @instagram

De mannen van @VitChannel hebben weer een bijdrage gedeeld. Nu met Zwollenaar Michel Mulder  (of is het broer Ronald Mulder? Help!) en Kai Verbij op houten paarden én met de bekende duckfaces. Tja, die getuite lippen en zwoele blikken, zouden zelfs de Italiaanse vrouwen in de buurt van het trainingskamp in Collalbo kunnen verleiden? Mulder en Verbij werken er hard voor, harder dan de paarden. Die gaat weer de hele wereld over.