Volledig scherm
Lennart Thy. © BSR Agency

‘Voorbeeldprof’ Thy kan kans grijpen bij PEC, dat Van Polen weer moet missen

In de jacht op een stunt tegen Feyenoord in De Kuip kan PEC Zwolle zondagmiddag (16.45 uur) hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over Bram van Polen. De aanvoerder, die zaterdag nog zijn rentree maakte na een slepende schouderblessure, heeft te veel last van zijn enkel. Lennart Thy is wel van de partij: de Duitser begint in de spits.

Routinier Van Polen kreeg thuis tegen Fortuna Sittard (3-1 zege) een schop tegen zijn enkel en verscheen deze week niet op het trainingsveld. ,,Hij wordt ook een dagje ouder hè”, knipoogde trainer John Stegeman, tegelijkertijd balend van zijn absentie. ,,We hebben vandaag tactisch getraind en daar was Bram niet bij, dus ik denk niet dat hij het gaat redden.”

Ook Kenneth Paal is niet inzetbaar. De linksback kampt nog altijd met een liesblessure. Mustafa Saymak (hamstring) en Etiënne Reijnen (enkel) zullen eveneens niet in actie komen tegen Feyenoord. Spits Reza Ghoochannejhad is voor één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart tegen Fortuna Sittard. Lennart Thy neemt zijn plek in de punt van de aanval over. ,,We willen zo veel mogelijk logische dingen doen, en Lennart opstellen is wel het meest logische”, zei Stegeman. 

De coach sprak lovend over de instelling van de Duitse aanvaller, die bij PEC Zwolle vooral invaller is. ,,Hij zit in een hartstikke moeilijke situatie. Lennart zal ongetwijfeld zijn moment van teleurstelling hebben gehad, maar dat heeft hij nooit zichtbaar laten zien aan mij. Dat vind ik reuzeknap. Ik geeft hoog op van de mens en de prof die hij is. Hij is een op en top professional. Zaterdag mocht hij maar kort invallen, maar kon wel op een positieve manier onderscheidend zijn voor het elftal. Ik ben heel blij met zo’n speler in mijn ploeg. Er komen altijd kansen voorbij, en dit wordt er een voor hem.”

  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”