Jafar Arias verruilt de ene degradatiekandidaat in de eredivisie voor een andere. Apeldoorner maakt overstap van FC Emmen naar VVV.
Volledig scherm
Jafar Arias verruilt de ene degradatiekandidaat in de eredivisie voor een andere. Apeldoorner maakt overstap van FC Emmen naar VVV. © Rob Voss

VVV maakt komst Apeldoornse spits Jafar Arias op ludieke en tropische wijze bekend

VIDEOJafar Arias (24) stapt over van FC Emmen naar VVV. De Apeldoornse aanvaller, tevens international van Curaçao, werd op woensdag op tropische wijze gepresenteerd bij zijn nieuwe club.

Het bedrijvige VVV kondigde aan het begin van de avond op twitter een tripje naar het strand aan, waarna het filmpje begint met een blik op een tropisch strand. Vervolgens komt een man in een geel shirt in beeld die zich op een met een VVV-laken bedekt campingstoeltje nestelt en zichzelf een cocktail inschenkt. 

Niet veel later komt een man op een tractor in beeld. ,,Hey joh, het is hier geen vakantiepark", klinkt het vanaf de trekker met een Limburgse tongval. Wat blijkt: Arias heeft met zijn strandspullen en in zijn nieuwe VVV-shirt in De Koel plaatsgenomen. In het stadion van VVV is het kunstgrasveld verwijderd. De laagvlieger maakt dit voorjaar de overstap naar natuurgras.

Geen contractverlenging

Ook naast het veld zit de club ondanks de coronacrisis niet stil. Arias geldt als derde zomeraanwinst van VVV. De bij AGOVV opgeleide spits, die daarna uitkwam voor FC Groningen en FC Dordrecht, komt over van FC Emmen. In zijn tweede eredivisieseizoen aan de Oude Meerdijk kwam hij minder aan spelen toe. Na een gesprek met de technische staf van Emmen besloten beide partijen niet tot contractverlenging over te gaan.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn