Volledig scherm
epa07407437 Kirsten Wild of the Netherlands celebrates after winning the gold medal in the women's Omnium final during the UCI Track Cycling World Championships 2019 at the Velodrome BGZ Arena in Pruszkow, Poland, 01 March 2019. EPA/Leszek Szymanski POLAND OUT © EPA

Wereldkampioene Kirsten bedankt haar fans, Lotte niet tevreden met haar seizoensafsluiting

SPORTBYTESIn de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters uit het verspreidingsgebied van de Stentor meemaken én delen op sociale media.

Het was niet de afsluiting van het seizoen dat ze voor ogen had. Lotte van Beek kon niet meegaan in de snelle tijden die op de olympische baan van Salt Lake City werden gereden op de 1500 meter bij de vrouwen en waar sowieso het ene na het andere wereldrecord werd verbroken. ‘Superkl@#$e om tijdens zulke goede omstandigheden zo'n slechte race te rijden’, meldt de Zwolse schaatsster. Tijd voor vakantie, concludeert ze, om volgend jaar sterker voor de dag te komen. Dat zou mooi zijn!

Een foto die is geplaatst door null (@lottevbeek) op

Het veldrijden zit er weer op dit seizoen, dus kan het vizier op andere zaken worden gericht. Gelukkig blijft de Nunspeetse Annemarie Worst mooie plaatjes delen. Nu een keer zonder modder in het gezicht!

Een foto die is geplaatst door null (@annemarieworstx) op

Het regende complimenten en felicitaties voor Kirsten Wild die ruim een week geleden alweer twee wereldtitels binnensleepte tijdens het WK baanwielrennen in Polen. De Zwolse krachtpatser kan niet iedereen persoonlijk bedanken, zegt ze, dus doet ze dat via haar Instagram-post. Wat een klasbak!

Een foto die is geplaatst door null (@kirsten_wild) op

Autocoureur Beitske Visser reist voor haar vak de hele wereld over. Van trainingskamp, naar trainingskamp, van wedstrijd naar wedstrijd. En dan komt het regelmatig voor dat je je verjaardag duizenden kilometers van huis moet vieren. Zoals dit weekend toen de in Dronten geboren en getogen snelste vrouw van Nederland in een raceauto haar verjaardag vierde op het circuit van Hongkong. Oh, gefeliciteerd met je 24ste verjaardag Beitske Visser!

Een foto die is geplaatst door null (@beitskevisser) op

Negen jaar geleden reed Anna van der Breggen tijdens Stade Bianchi naast de toenmalige wereldkampioene wielrennen Marta Bastianelli. Nu werden de twee tijdens dezelfde wedstrijd weer naast elkaar vereeuwigd op de gevoelige plaat, maar reed de Zwolse wielrenster in de regenboogtrui. Ze kan het nog steeds bijna niet geloven. Wij wel!

Een foto die is geplaatst door null (@annavdbreggen) op

Live Voetbal

home logo ExcelsiorEXC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-0
AjaxAJA
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-0
ADO Den HaagADO
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo