Volledig scherm
Hobie Verhulst © BSR Agency

Wereldrecord voor GA Eagles-tweetal Verhulst en Abdat

videoHobie Verhulst en Nicolas Abdat hebben woensdag op het KNVB-centrum in Zeist een officieel en gloednieuw wereldrecord gevestigd. Het Go Ahead Eagles-duo debuteerde met de ‘Kick & Catch-Challenge’ en haalden een afstand van 71,37 meter.

De ‘Kick & Catch-Challenge’ was een nog niet bestaand Guinness World Record. De Challenge was bedoeld voor een tweetal spelers van de clubs uit per Keuken Kampioen Divisie. GA Eagles-keeper Verhulst en de Duitse verdediger Abdat wisten de grootste afstand te overleggen met hun uitvoering, waar bij Verhulst met zijn sterke linkerbeen de armen vond van zijn Duitse kompaan die ruim zeventig meter verderop stond.

Koeman

Ook Ronald Koeman jr. deed van zich speken. De doelman van TOP Oss verpulverde het record ‘Halfline Challenge’, dat met twintig treffers op naam stond van Sergio Romero (Manchester United). Koeman prikt vanaf de middenlijn 29 ballen in het doel binnen de minuut.

Jubileum

De wereldrecordpogingen zijn gedaan in het kader van het vijftienjarig jubileum van het partnership tussen Derbystar en de Coöperatie Eerste Divisie. Dit seizoen, het seizoen 2019/2020, is immers het vijftiende seizoen op rij dat er met de Derbystar wedstrijdbal wordt gevoetbald in de Eerste Divisie.

Volledig scherm
Nicolas Abdat © Videostill