Volledig scherm
Younes Namli vernam woensdag van trainer Jaap Stam dat hij PEC Zwolle na dit seizoen verruilt voor Feyenoord: ,,Dat ging echt op zijn manier. De trainer hield het kort en toonde weinig emotie. Daarna gingen we over tot de orde van de dag.” © BSR AGENCY / SOCCRATES

Younes Namli: Ik wist dat topclub zou komen voor trainer, maar zo snel?

Dat Jaap Stam door een topclub weggeplukt zou worden bij PEC Zwolle, had Younes Namli al voorspeld. Maar dat Feyenoord na twee maanden al op de stoep stond, had de spelmaker niet verwacht. 

,,Jaap is een heel goede trainer", vindt Namli. ,,We werken pas een paar maanden samen maar daarin heb ik al zoveel geleerd. Daar komt bij dat hij met zijn uitstraling best wat met zich meebrengt. Hij kan het allemaal ook goed overbrengen. In die zin vind ik het logisch dat hij bij een topclub belandt, maar na twee maanden had ik ook alweer niet verwacht. Dat is ook de voetbalwereld. Gelukkig hebben we nog tot de zomer samen.”

Stam maakte zijn zomerse vertrek naar Feyenoord woensdagmorgen kenbaar aan de spelersgroep. Namli: ,,Dat ging echt op zijn manier. Hij hield het kort en toonde weinig emotie, over vervolgens meteen over te gaan tot de orde van de dag. Hoe de groep erin staat? Iedereen gunt het hem. ik heb niemand gehoord die het niet begreep, waarschijnlijk omdat iedereen weet wat hij kan. Ik denk dat negen op de tien spelers deze kans ook zou grijpen.”

Ambities

Namli bloeide na de winterstop flink op onder de nieuwe trainer, ondanks een rode kaart tegen ADO Den Haag. Stam haalde de begaafde linkspoot van rechts naar de as, waarna Namli in vijf wedstrijden bij evenveel treffers betrokken was. Met een scenario waarbij de coach hem na dit seizoen meeneemt naar De Kuip, houdt hij nog geen rekening.

,,Zo ver heb ik nog niet gedacht. Ik heb nog een jaar contract na dit seizoen. Ik heb ook mijn ambities. Op een gegeven moment hoop ik een mooie stap te maken, maar we moeten eerst zorgen dat we in de eredivisie blijven. Dat is het enige waar ik nu aan denk. Daarna zien we wel", aldus Namli, die door een schorsing en het verplaatste uitduel met Ajax heeft kunnen rusten voor het cruciale drieluik met AZ (zondag, 12.15 uur), Ajax en Excelsior. 

,,Ik heb drie weken niet gespeeld. Ik heb dus veel zin en ik kan niet wachten. Elke wedstrijd is nu cruciaal voor ons. Als je ambities hebt, moet je drie wedstrijden in een week aankunnen. Bij grotere clubs krijg je om de haverklap met een midweekse programma te maken.”