Volledig scherm
De Zweed Adrian Edqvist in actie tegen het Sallands streekteam. © Erik Pasman

Zweed Edqvist op huurbasis naar GA Eagles

Go Ahead Eagles gaat in zee met Adrian Edqvist. De Zweedse aanvaller wordt komend seizoen gehuurd van Kalmar FF, waarbij de Deventer club een optie tot koop heeft bedongen. Met de Fransman Antoine Rabillard moeten de laatste plooien nog worden gladgestreken. 

Edqvist werd vrijdag medisch gekeurd door de Deventer club, waar technisch manager Paul Bosvelt en trainer Jack de Gier gecharmeerd waren van de Zweedse 23-voudig jeugdinternational. Edqvist was vorige week op proef bij GA Eagles en maakte daarin een gedreven en sterke indruk. 

Edqvist is van origine een spits die ook op de flanken uit de voeten kan. Hij genoot zijn opleiding bij Malmö en speelde dit jaar al voor Oskarshamns AIK en Kalmar FF in de Allvenskan, de hoogste Zweedse voetbaldivisie. Bij Kalmar heeft Edqvist nog een contract tot eind 2020. 

,,Ik ben een avontuurlijke speler. Ben snel, houd van dribbelen en de één-op-één met een tegenstander opzoeken‘’, aldus Edqvist op de clubsite. ,,In Zweden is het voetbal wat defensiever, is alles er vooral op gericht je goed te positioneren om geen goal tegen te krijgen. Nederland staat bekend om het attractieve voetbal, met 4-3-3 en hoog druk zetten. Precies mijn voetbalstijl.”