Volledig scherm
Giulio Ciccone trekt voor het eerst de gele trui aan. © REUTERS

Ploegleider Elshof geniet van ‘lekker heftige’ etappe in Tour Wielerspel

Stentor Tour WielerspelRutger Elshof heeft de zesde etappe in het Stentor Tour Wielerspel gewonnen. De ploegleider uit Deventer verzamelde de meeste punten in de eerste bergetappe in deze Tour de France.

,,Ik heb er wel voor gezetten. Een mooie etappe, lekker heftig. Ik kom er zelf niet tegenop, 24 procent, daar ben ik niet voor gebouwd”, aldus Elshof. Hij zit zelf ook regelmatig op de fiets. ,,Ik verruilde het voetballen bij Colmschate 35+ voor de fiets. De knieën wilden niet meer, dan kan je beter gaan fietsen dan voetballen.’’

Van de Nederlanders verwacht Elshof niet veel in deze Tour. ,,Een bijrol.’’ Elshof gokt dat Geraint Thomas zijn tweede Tour de France gaat winnen. ,,Die heb ik natuurlijk in mijn team. Net als Giulio Ciccone. Ik ben een liefhebber, ik heb de Giro gekeken. Daar zag je hem ook al goed rijden, dus heb ik hem er nu ingezet. Ik denk dat hij uiteindelijk voor de etappes gaat, niet voor het klassement’’, aldus Elshof over de nummer twee in de etappe en de nieuwe drager van de gele trui.

Elshof verzamelde 366 punten. Hendrik Bouwhuis uit Ommen werd tweede met 335 punten. In het algemeen klassement blijft Jac Postma uit ’s-Heerenbroek de drager van de gele trui. Hij heeft zes punten voorsprong op Wilma Kroon uit Apeldoorn.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’