Volledig scherm
Sagan op het podium. © EPA

Sagan maakt werk van ploeg af: ‘We controleerden de gehele dag’

Peter Sagan werd vooraf gezien als belangrijke kanshebber op winst in de vijfde etappe van de Tour de France. De Slowaakse wielrenner van Bora maakte de verwachtingen in Colmar waar. Sagan liet in de sprint zijn concurrenten duidelijk achter zich.

,,Ik moet gewoon rijden met passie. Dan komen de overwinningen vanzelf”, zei Sagan, die nu op twaalf zeges in de Ronde van Frankrijk staat. ,,Ik moet mijn ploeggenoten bedanken. Ze hebben hun werk perfect gedaan. We controleerden de race de gehele dag, ook op het vlakke gedeelte en richting de finish. Ik ging de sprint op het juiste moment aan. Dit is goed voor de moraal.”

Voor Sagan betekende het zijn vierde overwinning van dit wielerseizoen.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”