Jeroen Burghout stapt van CSV Apeldoorn over naar SC Cambuur, waar hij een volledige baan krijgt.
Volledig scherm
Jeroen Burghout stapt van CSV Apeldoorn over naar SC Cambuur, waar hij een volledige baan krijgt. © BSR Agency/Soccrates

Trainer Burghout maakt een fraaie stap naar Cambuur

TRAINERSCARROUSELJeroen Burghout maakt de overstap van CSV Apeldoorn naar Cambuur Leeuwarden. De 35-jarige trainer wordt hoofdtrainer van het nieuwe O21-elftal van de Friese club.

Nederland heeft na de zomer voor het eerst een O21-competitie voor betaald voetbalorganisaties en amateurverenigingen. Bij Cambuur komt dat team in de plaats van de beloften.

,,Ik krijg daar mijn eigen groep van 22 spelers, waaronder ook buitenlandse jongens. Het is geen jeugdteam, het zijn jongens die tegen het eerste elftal aanzitten. Ik krijg de beschikking over de faciliteiten die het eerste ook heeft. Zo gaan wij bijvoorbeeld ook trainen in het stadion”, aldus Burghout, die via zijn netwerk lucht kreeg van de vacature.

Quote

Cambuur wil een stabiele eredivisie­club worden

Jeroen Burghout, Trainer Cambuur O21

De jonge trainer was in gesprek met een tweede profclub, maar de keuze viel op de noorderlingen. ,,Dat heeft drie redenen. Ik kan hier als hoofdtrainer fungeren. Daarnaast wil ik in de toekomst de UEFA Pro gaan volgen, en daarvoor liggen er meer mogelijkheden bij Cambuur. En als laatste de ambitie van Cambuur, dat een stabiele eredivisieclub wil worden. Zo komt er een nieuw stadion, die in 2021 klaar is. Daarna zal er veel meer mogelijk zijn. Los van dat heb ik fijne gesprekken gevoerd. Ik heb een akkoord voor twee jaar, met een evaluatie na het eerste seizoen.”

Burghout gaat in Friesland fulltime op het veld staan. ,,Wel blijf ik in Apeldoorn wonen. Twee keer per week ga ik daar overnachten in een hotel. Het zal anders worden. Maar deze overgang past de bij ambitie die ik altijd al had.” 

In de afgelopen tweeënhalf jaar was Burghout hoofdtrainer bij CSV Apeldoorn.

Amateurvoetbal