Trainer Patrick Visser (feestend met Oranje Zwart) gaat komend seizoen aan de slag in woonplaats Havelte.
Volledig scherm
Trainer Patrick Visser (feestend met Oranje Zwart) gaat komend seizoen aan de slag in woonplaats Havelte. © Martijn Bijzitter

Trainer Patrick Visser aan de slag in Havelte, zijn eigen dorp

TRAINERSCARROUSELTrainer Patrick Visser (43) van Oranje-Zwart uit Wanneperveen is komend seizoen werkzaam in zijn woonplaats Havelte. Hij wordt de opvolger van Eric Folio, die naar Kuinre gaat.

Visser, al jaren actief bij Havelte in de jeugd, kwam in 2017 naar Wanneperveen. Hij had er toen 1,5 seizoen IJhorst op zitten en degradeerde met die ploeg naar de vijfde klasse. Vervolgens maakte hij de overstap naar Oranje-Zwart, waarmee hij in het tweede seizoen glansrijk de titel in de vierde klasse behaalde. Een niveautje hoger heeft de ploeg het momenteel moeilijk. Met maar vijf punten uit dertien duels neigt handhaving naar een onmogelijke klus.

Visser, in het bezit van UEFA B, gaf eerder al aan ooit aan het werk te gaan bij vv Havelte. ,,Ik ben een echte Haveltenaar. Ik heb er gespeeld, ben er trainer geweest van het tweede en kampioen geworden. Ik ben er nu nog actief. Zit in het jeugdbestuur, ben jeugdcoördinator en train de jeugd. Bovendien ben ik leider van het team van mijn zoontje, dus ben er elke zaterdag bij.’’ Daar komt dus komend seizoen de zondag bij.

Amateurvoetbal