De twee bemanningsleden worden vrijdag begraven.
Volledig scherm
De twee bemanningsleden worden vrijdag begraven. © ANP

Bemanningsleden van de Urker kotter ‘Lummetje’ worden morgen begraven

videoDe begrafenissen van de twee omgekomen bemanningsleden Jochem Foppen (41) en Hendrik Jan de Vries (27) van Urker kotter UK165 Lummetje zijn morgen. 

Dat laat de gemeente Urk weten. De Urker begrafenisvereniging ‘Draagt Elkanders Lasten’ zal de uitvaarten - die gescheiden plaatsvinden - begeleiden. Vanavond is gelegenheid om te condoleren bij het rouwcentrum aan de Noord op Urk. Voor Foppen zal die mogelijkheid er zijn tussen 18.00 en 19.00 uur of na de begrafenis en voor De Vries kan dat tussen 20.30 en 21.30 uur of na de begrafenis. 

Gezonken na noodsignaal

De schok op Urk was groot toen de garnalenkotter vorige week donderdag in alle vroegte zonk op de Noordzee nabij Texel. De Kustwacht zocht urenlang naar het schip, nadat de kotter een automatisch noodsignaal had afgegeven. In de loop van de ochtend werd het schip gelokaliseerd, maar door het slechte weer konden duikers van de marine niet direct bij het wrak komen. 

Dat gebeurde afgelopen zondag, waarna de lichamen van de twee bemanningsleden werden gevonden in de stuurhut. Volgens de KNRM is de oorzaak ‘zeer waarschijnlijk’ dat de netten van de kotter tijdens slechts weer zijn blijven hangen aan een wrak.

Bekijk hier alle video's over de bemanningsleden van de Urker kotter:

Flevoland