Volledig scherm
John van 't Schip schreeuwt zijn spelers toe tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II, eerder dit seizoen. © ANP

‘Gaat overambitieuze voorzitter voor Mourinho als opvolger Van 't Schip?’

Nu de wegen van John van 't Schip en PEC Zwolle scheiden komt ook het geruchtencircuit voor opvolgers van de ontslagen trainer op gang. Zo ook op social media, waar de meningen verdeeld zijn. 

Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende grijpt het ontslag van Van 't Schip aan om zijn alles behalve positieve mening over PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser te uiten. 

Stam

 Serieuzere meedenkers wijzen PEC Zwolle op Jaap Stam. De voormalig verdediger van onder meer PEC en Manchester United wordt veelvuldig genoemd op social media. Onder meer paralympics medaillewinnaar Gerben Last adviseert PEC Zwolle een lijntje te leggen richting Stam. 

Strijdlustig

Snel na zijn ontslag reageerde John van 't Schip op social media zelf over zijn ontslag. De woensdagochtend ontslagen hoofdtrainer bedankt de fans van PEC Zwolle voor de steun in zijn periode als trainer in Zwolle. Daarnaast deelt Van 't Schip mee nog strijdlustig te zijn geweest voor de tweede seizoenshelft.

Geruchtencircuit

Supporters van PEC Zwolle zijn er op social media nog niet over uit wie Van 't Schip moet opvolgen. Hoewel de naam van Jaap Stam in veel berichten opduikt, worden ook namen van Erwin Koeman, Art Langeler en Marco van Basten meerdere malen genoemd.