Volledig scherm
© Pedro Sluiter Foto

'Ouders zorgen voor onveiligheid rond scholen'

Reacties onderzoekVeilig Verkeer Nederland stelt dat een veilige of onveilige situatie rondom de school aan de ouders ligt. Op een oproep op Facebook, naar aanleiding van een grootschalig onderzoek van de Stentor naar de verkeersveiligheid rond scholen, kwamen tientallen reacties binnen. Veel mensen zijn het er ronduit over eens dat het vaak ouders zijn die onveilige verkeerssituaties creëren.

Niels de Goey beaamt dat de gevaarlijke situaties vaak ontstaan door ouders die hun kind met de auto naar school brengen. Ook Joop kranen denkt er zo over. ,,Het zou veiliger zijn als kinderen leren om zelf naar school te gaan in plaats van met de auto.

Volgens veel ouders ontstaan er ook gevaarlijke situaties door de infrastructuur rondom basisscholen. Dit is bijvoorbeeld in de Assendorpstraat het geval. Marieke Bult-Steenstra vindt dat ze van die straat een fietsstraat moeten maken. ,,Er fietsen zo veel kinderen door de straat, dat het een stuk veiliger zou worden als auto’s daar te gast zijn.'' Ricardo Nanuru vindt verandering in de Assendorpstraat ook nodig. Hij is van mening dat een drempel of een verkeersbord een groot verschil zou maken.

Bea Swijnenberg pleit voor overleg met scholen en ouders over gedrag en denkt  dat hier veel mee te winnen valt. ,,Ouders en kinderen moeten beter opletten. Auto’s zijn niet schuldig, maar de mensen die er in rijden wel.'' Piet Sanders denkt ook dat verkeersborden niet gaan helpen als we ons eigen gedrag niet verbeteren. ,,We moeten rekening houden met elkaar en een extra oogje in het zeil houden voor de kinderen.''

In samenwerking met indebuurt Zwolle