Bekijk hier hoe jouw gemeente stemde

Net als in de landelijke uitslagen, is ook in de meeste gemeenten van het verspreidingsgebied van de Stentor de VVD de grootste partij geworden. 

De uitslag is nog niet definitief, want verschillende grote gemeenten stellen pas donderdag of vrijdag met een uitslag te komen. Volgens de voorlopige uitslagen komt de VVD als winnaar uit de bus in het merendeel van de gemeenten in het Stentor-gebied.

Dat was ook het geval in de grootste Stentor-gemeenten. In Zwolle won de partij met 17,5 procent van de stemmen. In Apeldoorn won de partij van Mark Rutte met 21,9 procent van de stemmen, in Deventer met 18,4 procent, in Lelystad met 19,3 procent en in Zutphen met 16,5 procent van de stemmen.

CDA

Ook het CDA is populair in het verspreidingsgebied. In Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Raalte, Heerde, Hattem,  Epe, Elburg en Kampen werden de christen-democraten de grootste.

De SGP was traditiegetrouw de winnaar in Urk, Nunspeet, Staphorst en Zwartewaterland. Ook in Rijssen-Holten kwam de partij als winnaar uit de bus.

Oldebroek is de enige gemeente in het Stentor-gebied waar de ChristenUnie de grootste partij werd.

Opkomst

Gemeenten hebben meer tijd nodig om de stemmen te tellen dan bij de verkiezingen in 2012. Dat komt onder meer door de hoge opkomst, die op 80,4 procent lijkt uit te komen. Dat is hoger dan bij de verkiezingen in 2012, toen 74,5 procent van de kiesgerechtigden een stem uitbracht. 

Bekijk hier hoe er in jouw gemeente gestemd werd: