Volledig scherm
DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu nadat hij zijn stem heeft uitgebracht voor de Tweede Kamerverkiezingen. © ANP

DENK zet WNL op strafbankje

Politieke partij DENK weigert het komende half jaar mee te werken aan programma’s van Omroep WNL. Uitlatingen van rechtsgeleerde Afshin Ellian in Goedemorgen Nederland zijn DENK-voorman Tunahan Kuzu in het verkeerde keelgat geschoten, stelt WNL.

De omroep wilde Kuzu uitnodigen voor het programma WNL OP Zaterdag. Die weigert echter, stelt WNL, omdat rechtsgeleerde Afshin Ellian zich vanochtend laatdunkend zou hebben uitgelaten over DENK. Ellian noemde het een ‘achterlijke Midden-Oosten-partij’.

Kuzu liet WNL per sms weten WNL voorlopig te boycotten. ,, Elke keer wanneer jullie deze meneer op jullie omroep ons laten bashen hoef je mij zes maanden niet te bellen of te sms’en”, zo citeert de omroep Kuzu. 

De DENK-leider, die drie zetels scoorde bij de verkiezingen, bevestigt dat hij voorlopig niet met WNL  wil praten. ,,We hebben al heel vaak meegemaakt dat bij deze zender gasten allerlei dingen roepen die niet kloppen, terwijl de presentatoren instemmend knikken. Er wordt dan bijvoorbeeld gezegd dat er op onze verkiezingsavond alleen maar mannen waren. Op beelden van de NOS tijdens onze verkiezingsavond heeft iedereen kunnen zien dat er ook jongedames rondliepen. Waarom krijgt zo iemand geen tegenspraak of een kritische vraag? Dat moet een keertje afgelopen zijn."

Tijdens de verkiezingsavond van DENK, woensdag op het hoofdkwartier in Rotterdam, werden journalisten geweerd. Alleen de NOS bleek toen welkom. Volgens Kuzu was er geen sprake van boycot van de pers, maar bood het partijkantoor te weinig ruimte om naast medewerkers ook nog verslaggevers toe te laten. ,,Het moest een feestje worden voor onze vrijwilligers. Daarom hebben we bewust de keuze gemaakt om alleen de NOS de gelegenheid te geven dit historische moment vast te leggen."

Kuzu zegt wel degelijk tegen kritiek te kunnen. ,,Mijn huid is de afgelopen twee jaar centimeters dikker geworden. Maar wij willen een eerlijke kans."