Volledig scherm
De wegen in Zeewolde zijn afgezet vanwege de zoektocht naar Anne Faber. © Gerald Meijer

Politie zoekt verder naar Anne in Holsterwold bij Zeewolde

De politie zoekt vandaag in Het Holsterwold bij Zeewolde verder naar de al dagen vermiste Anne Faber. Gisteren werd er ook gezocht, maar is ze niet gevonden. Mogelijk wordt vandaag het zoekgebied iets verlegd.

De wegen rond het zoekgebied zijn afgezet met hekken. De politie rijdt door het gebied en stuurt mensen weg die er rijden. Bewoners van camping de Parel wagen de gok. ,,Ik woon er. En alle wegen zitten dicht", zegt een vrouw.

Horsterwold

Intensief speuren door politie, defensie en talloze vrijwilligers leidde gisteren tot niets. De zoektocht moest gister uiteindelijk worden gestaakt omdat het te donker werd om door te zoeken. Het Horsterwold is met zijn bijna 4.000 hectare de grote, groene achtertuin van Zeewolde. Je kan er op betonnen paden fietsen, hardlopen, wandelen. In het hart van het bos mag 'de natuur zijn gang gaan'. Dat heet de 'Stille Kern'. Juist in die omgeving zochten speurhonden en ME'ers gistermiddag naar Anne Faber.

Aanleiding

De politie had een concrete aanleiding om er te zoeken, maar wilde niet kwijt wat dat was. De politie heeft afgelopen nacht gepost bij het gebied om het afgesloten te houden voor pottenkijkers.

Flevoland