Volledig scherm
Luchtfoto's tonen de zoeklocatie naar de vermiste Anne Faber in de buurt van een golfterrein in Zeewolde. © ANP

Zoektocht naar Anne Faber focust op Zeewolde, geen zoekactie in bos Den Dolder

De zoektocht van Anne Faber gaat zich morgenochtend vooral focussen op het natuurgebied De Stille Kern in Zeewolde. Dat meldt politiewoordvoerder Bernhard Jens aan het AD. Rond de psychiatrische instelling van Altrecht in Den Dolder wordt de zoektocht gestaakt.

Met man en macht heeft de politie de afgelopen dagen het grote bosgebied grond de instelling afgekamd. Zonder resultaat, want sporen van de vermiste 25-jarige Utrechtse werden niet aangetroffen. ‘Concrete onderzoeksinformatie’ leidde de politie woensdagmiddag naar een nog veel groter natuurgebied in Zeewolde. Verdachte Michael P. (27) kent dit gebied als geen ander. Met speurhonden is daar woensdagmiddag al gezocht. Ook zonder resultaat.

Die zoektocht gaat donderdag verder. De ME gaat samen met medewerkers van de forensische opsporing in linie door het gebied, om geen enkel stukje natuurgebied over het hoofd te zien. 

  1. Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'

    Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'

    De Nederlandse regering ging er wel degelijk van uit dat er doden zouden vallen bij de treinkaping in 1977. Het proces over de bevrijdingsactie bij De Punt is dan ook een schijnvertoning, zeggen twee oud-mariniers in de Volkskrant. Ze spreken nu voor het eerst en stellen in het interview vast: 'Ons is maandenlang gevraagd om onze kop te houden. Maar hier stopt het.' Advocaat Liesbeth Zegveld en woordvoerder Marco Papilaja van nabestaanden van de treinkapers reageren op de uitingen van de oud-mariniers. Lees het hele artikel hier.