Volledig scherm
The Cool Quest op Vlieland. © Xanne Wijkamp

Nieuwe single van The Cool Quest is 'megahit'

De nieuwe single van de Zwolse band The Cool Quest, Runnin', is verkozen tot megahit op 3FM. Dat betekent dat het nummer aankomende week het vaakst te horen is op de radiozender. ,,Dit hadden we niet verwacht'', vertelt Sander Moorlag, toetsenist van de band. 

Pas twee weken is de nieuwe single uit, maar de band plukt er nu al de vruchten van. Vorige week stond Runnin' op de playlist van 3FM, aankomende week is het liedje megahit. Iets wat de band niet zag aankomen. De megahit wordt elke week door de dj's van de radiozender gekozen. ,,Ik was er niet bij aan de vergadertafel'', vertelt Pieter Kleinhout, manager van The Cool Quest. 

De manier waarop de band het Megahit-nieuws te horen kreeg, was ook bijzonder, legt Sander uit. ,,Pieter (de manager, red.) deed heel geheimzinnig. Hij wilde het woord 'megahit' spellen op whatsapp. Per groepsapp één letter. Wanneer je Whatsapp opent, zou er megahit staan. Alleen dat duurde te lang. Iedereen praatte eroverheen. Dus uiteindelijk gokten wij op het woord 'megahit'.'' 

Samen met Vadim Neef, de gitarist, hoorde Sander het nieuws in het productiehuis van poppodium Hedon. ,,We moesten wel even juichen. Dit geeft ons ook weer een boost om aan de nieuwe liedjes te werken.''  Vorige week kondigde de Zwolse band aan dat zij begin volgend jaar (eind maart) het nieuwe album uitbrengt. Een album met een meer volwassen geluid. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle