Volledig scherm
The Cool Quest. Foto: Xanne Wijkamp

The Cool Quest: behind the scenes

De Stentor volgt de Zwolse band The Cool Quest. In deze maandelijkse terugblik lees je wat de bandleden meemaken. Dit keer: tot diep in de nacht schrijven en hier en daar een optreden.

Januari en februari

Er breekt een relatief rustige tijd aan voor de Zwolse band The Cool Quest. Eind december stonden de Zwollenaren in het Glazen Huis in Breda. Humberto Tan improviseerde op de drums en vond de Zwolse band ‘supergoed’. Deze maand doen de bandleden het rustiger aan. Ze treden op een paar feesten en festivals op, maar focussen zich vooral op één ding: het nieuwe album.

Nieuwe muziek wordt gemaakt en nummers worden op papier gezet. Vincent Bergsma, de zanger van de band, zit dagelijks uren in Hedon. Hij werkt aan nieuwe teksten. Soms tot diep in de nacht, vertelt bassist Ilse de Vries. Op Facebook en Instagram worden video’s en foto’s gedeeld van het albumproces. De band hoopt dit jaar zijn nieuwe album uit te brengen. Wanneer? Dat is nog niet duidelijk.

Maart

De zon breekt door, de terrassen stromen vol en de temperatuur stijgt. Het festivalseizoen staat voor de deur. Nog een paar weken wachten, maar dan breekt het feestgedruis weer los. Ook voor The Cool Quest.

Begin deze maand kwam de band even de studio uit om een optreden te verzorgen in het Friese Drachten. Daarnaast liet The Cool Quest ook van zich horen tijdens een feest van het kledingmerk Silvercreek.

Deze maand maakte de Zwolse band verschillende optredens bekend. Zo staat de band deze zomer op het Madness festival op Ameland. Ook Bevrijdingsfestival staat groot in de agenda. Ze staan op 5 mei niet op één festival, maar wel drie. Je ziet de Zwollenaren natuurlijk in Zwolle, maar ook in Amsterdam en Leeuwarden. Hoe de band zo’n dag volhoudt? Daarvan houden we je op de hoogte. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle