Volledig scherm
The Cool Quest uit Zwolle kreeg zondag de Hedonbeurs, waamree ze een jaar lang worden ondersteund. De Stentor volgt ze het hele jaar, online en in de krant. Foto Frans Paalman

Video | Hedonbeurs voor Zwolse band The Cool Quest

ZWOLLE - De Zwolse band The Cool Quest kreeg vanmiddag tijdens het tv-programma Hedonair de Hedonbeurs, waarmee ze een jaar lang ondersteund worden op hun weg naar een definitieve doorbraak.

De funkin' hiphop-band kan het komende jaar gebruik maken van de expertise binnen Hedon en wordt financieel met 4000 euro ondersteund op hun weg om definitief in Nederland door te breken. De Stentor volgt de band komend jaar online en in de krant.

Coastline
Voor de nieuwste release, Coastline, maakte het Haagse Starsquid - die ook met Douwe Bob, Di-rect en Kern Koppen werkte - een gelikte videoclip. Cool Quest-leden Vincent Bergsma, Sander Moorlag, Vadim Neef, Ilse de Vries en Thies Bouwhuis zijn al bezig met hun clubtour. "We spelen dit jaar nog op 15 december in de Melkweg", zegt Bergsma.

Weg naar succes
De Stentor volgt de band komend jaar op hun weg naar succes, in het busje naar een optreden, de kleedkamergesprekken, de optredens en de hoogte- en dieptepunten. "Leuk dat we kunnen laten zien wat dat inhoudt", vinden de leden. "Want er gebeurt meer dan alleen optreden", zegt ook Kleinhout. "Het zijn soms vijf optredens in 24 uur, dan kort slapen omdat er een telefonisch interview met een radioprogramma staat gepland en dan weer naar de volgende afspraak."

In samenwerking met indebuurt Zwolle