Volledig scherm
PREMIUM
Met een keiharde knal blies een vuurwerkbom afgelopen weekend de voordeur van een hoekwoning aan de Golfoploop op Urk weg. © Foto Freddy Schinkel

De maat is vol op Urk: ‘Stop vuurwerkvandalen’

VideoHet lijkt erop dat Urk te maken heeft met een groep vuurwerkvandalen die gestopt moeten worden. Dat schrijft de ChristenUnie Urk aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie maakt zich ‘ontzettend zorgen’ over de trend om ‘zwaar, illegaal vuurwerk’ op Urk af te steken. 

Dit naar aanleiding van de vuurwerkbom die afgelopen weekend een deur wegblies aan de Golfoploop op Urk. Het vermoeden bestaat dat de bom eigenlijk voor de buurvrouw was bestemd, die op Facebook iets negatiefs schreef over vuurwerk. 

  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland