Kijk hier hoe ze bij jou in de buurt denken over het vuurwerkverbod

kaart & videoEen krappe meerderheid van de Stentor-lezers is tegen een vuurwerkverbod. Ook de organisatie van een centrale vuurwerkshow in combinatie met een verbod kan op weinig steun rekenen. Dat blijkt uit de vuurwerkenquête die door ruim 22.000 Stentor-lezers is ingevuld.

Van de ondervraagden ziet 54 procent niets in een vuurwerkverbod. Een centrale vuurwerkshow in combinatie met een verbod kan ook op weinig steun rekenen. Slechts 40 procent vindt dat een goed alternatief voor een huidige beleid.

Verhaal loopt door onder de kaart.

Verder blijkt dat een minderheid (44 procent) van de Stentor-lezers van plan is om ook daadwerkelijk vuurwerk te ontsteken tijdens de jaarwisseling. De helft waagt zich er niet aan. Zes procent van de ondervraagden weet het nog niet. Als grootste reden om het wél te doen geven lezers aan dat het ‘er nou eenmaal bijhoort’ en het een ‘traditie’ is. ‘Geldverspilling’ noemen ondervraagden als de hoofdreden om niet in de weer te gaan met vuurwerk.

Wie in de dagen voorafgaand aan de jaarwisseling wel in de vuurwerkwinkel is te vinden, besteedt meestal niet meer dan honderd euro (65 procent). Opvallend is dat vooral mannen de portemonnee trekken. 39 procent van de mannen besteedt meer dan honderd euro tegenover 19 procent van de vrouwen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer