Drie zaterdag-avonden was het onrustig op Urk met vuurwerk en rellen. De vierde zaterdag-avond is er een burgerwacht (foto) ingesteld. Die kwam ook gisteren weer in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie zaterdag-avonden was het onrustig op Urk met vuurwerk en rellen. De vierde zaterdag-avond is er een burgerwacht (foto) ingesteld. Die kwam ook gisteren weer in actie. © Foto Freddy Schinkel

Rustige zaterdagavond op Urk, maar juich niet te vroeg: ‘We moeten alert blijven’

Een hele rustige zaterdagavond voor Urk. Er waren meer mensen van de ouderwacht op straat dan jongeren. ,,Er is ook nauwelijks vuurwerk afgestoken, dat zorgde voor rust’’, zegt gemeentewoordvoerder Nico Schipper. 

 1. Burgemeester ontstemd over niet nakomen afspraken van Baudet op Urk: ‘Hij heeft een voorbeeldfunctie’
  PREMIUM
  Video

  Burgemees­ter ontstemd over niet nakomen afspraken van Baudet op Urk: ‘Hij heeft een voorbeeld­func­tie’

  Burgemeester Cees van den Bos van Urk is ontstemd over het bezoek van Thierry Baudet aan Urk. In de uren voor het bezoek - waarbij hij massaal handen heeft geschud met inwoners en in een restaurant een haring heeft gegeten - zijn er afspraken met zijn campagneteam gemaakt, maar de politicus van Forum voor Democratie heeft zich daar niet aan gehouden. ,,Hij heeft zich neer te leggen bij de besluiten van een parlementaire meerderheid.”
 1. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen

 2. Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwembad in
  Play

  Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwem­bad in

Flevoland