Herman den Blijker verrast mensen met culinaire verwennerij uit zijn foodtruck
Met z’n allen binnenblijven biedt de mogelijkheid om uitgebreid te koken. Maar wat als je een vitaal beroep uitoefent en helemaal geen tijd hebt? Herman den Blijker verrast in Herman helpt een handje mensen – op verantwoorde afstand – vanuit zijn foodtruck met een lekkere maaltijd.
Delen per e-mail
Zat je je te vervelen thuis nu je restaurant Goud dicht is en we in ‘lockdown’ zitten?
,,Nou ja, zoiets. We waren bezig met een ander programma, maar dat kwam stil te liggen. Dus zaten we met het team op de zaak te brainstormen om iets anders te maken, voor YouTube of zo. Eerst had ik het idee om vanuit keukenkastjes te gaan koken. Ik liep daar zelf tegenaan. Ik had 20 jaar niet thuis gekookt en trok de kastjes open: wat staat er allemaal waar ik iets mee kan? Met HAK kan ik wel wat, haha, maar verder? Dat hebben natuurlijk meer Nederlanders, bedacht ik me. Maar dat was niet echt een televisie-format. Toen kwam SBS 6 met dit idee, bij mensen in vitale beroepen, verzorgingshuizen of mensen thuis kijken en ze culinair verwennen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'. -
Monniken leveren hun beroemde Trappist Westvleteren aan huis
De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren zijn begonnen met de levering aan huis van hun wereldvermaarde trappist. Het gaat om een proefproject, waarbij een beperkte hoeveelheid bier de deur uitgaat, verpakt in een kartonnen doos. De Nederlandse fans hebben pech, het is voorlopig alleen voor klanten die in België wonen. -
Horeca-uitzendbureau Mise en Place failliet, duizenden studenten zijn bijbaan kwijt
Horeca-uitzendbureau Mise en Place is failliet, meldt de onderneming vanmiddag in een brief aan het personeel. De duizenden uitzendkrachten van het bedrijf, voornamelijk studenten, raken hun bijbaan kwijt. -
Koken & eten / Video
‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
De Belg die in het Aldi-filiaal in Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer voorhanden waren, heeft bij de politie een klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie. De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. -
PREMIUM
Winkelen op anderhalve meter, zo gaat dat: ‘Zelfs de verkoopster past je kleren’
Pas na Pasen durfde ‘de branche’ het hardop te roepen: winkelen kan weer, het is veilig. Wordt het dit weekend dan weer ‘lekker’ druk in de stad? Hou rekening met véél plexiglas, looproutes, buiten wachten én ondernemers die je toch op je gemak stellen.
-
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie. -
Wat Eten We Vandaag: Hete bliksem van peer en appel
Winters weer vraagt om winterse kost. Deze stamppot combineert het zoete en zure van het fruit met het zoute van de spek. Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appels en peren de hitte in het gerecht lang vasthouden. -
Wat Eten We Vandaag: Pompoen-plaattaart met chipolataworstjes
Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje.