Volledig scherm
Alice van Eijk © de Stentor

Verslaggever bij de Stentor: Alice van Eijk

Alice van Eijk woont met haar man en hun drie dochters in Heerde. Als verslaggever van de nieuwsdienst maakt ze verhalen in het hele verspreidingsgebied van de Stentor. 

Alice schrijft veel interviews die in de zaterdagse Z-bijlage belanden. Met veel geduld probeert ze de meest bijzondere verhalen van allerlei mensen te achterhalen en vervolgens zo mooi mogelijk op te schrijven. 

Net als haar gezinsleden is ze gek op sport kijken, vooral voetbal. Ajax is favoriet. Alice vindt het magisch om te zien tot wat voor prestaties sporters komen. Zelf loopt ze ‘een beetje’ hard. Lachend: ,,Liever kijk ik naar sport.’’ 

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.