Volledig scherm
Bezoekers worden via de parkeergarage het ziekenhuis van Deventer ingeleid. © News United

Ziekenhuis Deventer over op noodstroom door elektriciteitsdips

Het Deventer Ziekenhuis draait op noodstroom. Dit is het gevolg van dips in de elektriciteitsvoorziening. ,,Dit is een standaardprotocol onder omstandigheden als deze", zegt woordvoerder Erick van Zijl van het ziekenhuis.

Door de storm bewegen de hoogspanningskabels  waardoor de leverantie van stroom niet constant is. ,,En dat kunnen we niet hebben als ziekenhuis. In zo'n situatie schiet automatisch de noodstroom aan. Alles gaat hier gewoon door. De spoedpost is ook normaal geopend. We kunnen heel lang vooruit met noodstroom. Pas als de situatie weer stabiel is gaan we terug naar de normale situatie.''

Hoofdingang dicht

Overigens is wel de hoofdingang van het ziekenhuis gesloten vanwege dakdelen die loslaten en ander rondvliegend materiaal. Bezoekers worden nu via de parkeergarage het ziekenhuis ingeleid.

Om twee uur verwachtte de woordvoerder van het ziekenhuis dat door het gaan liggen van de storm de situatie weer zou normaliseren. ,,Op korte termijn is de hoofdingang weer vrij en later in de middag gaan we van de noodstroom af".

Nieuwe afspraken

Door de situatie waren geen ct- en mri-behandelingen mogeijk. ,,Het ging daarbij om enkele patiënten. Daarmee hebben we contact opgenomen en een nieuwe afspraak gemaakt". 

Aan het gebouw zelf is op twee plekken schade ontstaan, zo blijkt uit eigen onderzoek door het ziekenhuis. Die schade wordt eerst tijdelijk hersteld en daarna definitief door een aannemer aangepakt.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer