65.000 Zwarte Crossers brengen eresaluut aan het leven

videoZwarte Cross en Amnesty International  houden op vrijdag 13 juli één minuut stilte om zo aandacht te vragen voor de zogenoemde Levendenherdenking. Aan de op dat moment aanwezige 65.000 Zwarte Cross-festivalbezoekers wordt die dag gevraagd om 50 seconden muisstil te zijn, gevolgd door 10 seconden luid gejuich. 

Tijdens het moment eren de bezoekers hun leven, en dat van hun naasten in vrijheid. Met de Levendenherdenking wil de organisatie op een positieve en ludieke manier aandacht vragen voor de vrijheid.

Met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens onder de arm strijdt Amnesty wereldwijd voor de naleving van mensenrechten. Zwarte Cross is al jaren trotse partner van Amnesty International.

Volledig scherm
© PR
  1. Máxima swingt in zonnig Zeeland mee met Bløf
    video

    Máxima swingt in zonnig Zeeland mee met Bløf

    Zeeland is binnenkort de meest swingende en zingende provincie van het land. Die conclusie kon koningin Máxima vamdaag trekken na haar bezoek aan de Lasloods in Vlissingen. Daar werd in haar aanwezigheid en die van 550 scholieren het lokale convenant getekend dat er voor moet zorgen dat (bijna) alle Zeeuwse basisschooljeugd structureel muziekonderwijs krijgt. Het aanstekelijke enthousiasme in de volgepakte loods beloofde veel muzikaal vuurwerk in de komende jaren.