Emi Stikkelman (36) uit Zwolle is oprichter en voorzitter van Donordetectives.nl, een platform dat hulp biedt aan donorkinderen die hun biologische vader zoeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Emi Stikkelman (36) uit Zwolle is oprichter en voorzitter van Donordetectives.nl, een platform dat hulp biedt aan donorkinderen die hun biologische vader zoeken. © Frans Paalman

Donorkinderen die de nakomelingen van dr. Wildschut voorgingen: ‘Als er een match is, staat je wereld op z’n kop’

Zwolse donor-affaireVreemden voor elkaar, maar ergens ook vertrouwd. De zeventien donorkinderen die sinds kort weten dat gynaecoloog Jan Wildschut hun biologische vader is, zijn ineens directe familie van elkaar. Hun verleden delen ze niet, hun toekomst samen ligt open. Dat geeft gemengde gevoelens, weten ervaringsdeskundigen. Hoe ga je daarmee om? 

 1. Bertolf Lentink ‘fileert’ Blinding Lights van The Weeknd: ‘Van analyseren kun je leren’
  PREMIUM
  Interview + Video

  Bertolf Lentink ‘fileert’ Blinding Lights van The Weeknd: ‘Van analyseren kun je leren’

  Als begin dit jaar alles door corona komt stil te liggen, ontstaat de creatieve drang bij Zwollenaar Bertolf Lentink (Dronten, 1980) en Zwolse zangeres Esther Groenenberg om tóch iets te doen met het Zwols Songwritersgilde. In vier video’s fileren ze bekende nummers zoals Blinding Lights van The Weeknd. ,,Je kunt heel veel leren van het analyseren van andermans liedjes.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. In deze Deventer straat is de kerst al begonnen!
  Play

  In deze Deventer straat is de kerst al begonnen!

 2. Mink hielp doodgeslagen man (73): 'Heel slecht geslapen'
  Play

  Mink hielp doodgesla­gen man (73): 'Heel slecht geslapen'