Hoge celstraffen zetten de verhoudingen in de Zwolse drugsoorlog op scherp

videoZe tonen geen enkel respect voor een mensenleven en schieten midden in woonwijk Holtenbroek. Dat neemt de rechtbank de Zwolse broers Idris en Abas M. zeer kwalijk. De broers verdwijnen 13 en 19 jaar achter de tralies voor moordpogingen in de gewelddadige drugsoorlog die Zwolle in zijn greep hield. Zelf menen de broers dat ze zijn veroordeeld dankzij een samenzwering van de concurrentie. De verhoudingen staan op scherp. Is met het vonnis de Zwolse drugsoorlog beslecht?

 1. Volgens nieuwe eigenaar Wehkamp verandert er niets bij het Achterhoekse kleertjes.com
  PREMIUM

  Volgens nieuwe eigenaar Wehkamp verandert er niets bij het Achterhoek­se kleertjes.com

  Volgens de nieuwe eigenaar Wehkamp verandert er niets bij kleertjes.com in 's-Heerenberg, dat deze week werd overgenomen door het grote postorderbedrijf. Niemand wordt ontslagen, de vestigingen in de Achterhoek en Hilversum blijven open. Ook aan de eigen, met prijzen bekroonde webshop wordt niet gemorreld. Het postorderbedrijf, dat voor het eerst winst heeft gemaakt, is dolblij met de overname.
 2. ‘Levensge­vaar­lijk’ gifschip mogelijk snel weg uit Zwolle: ‘Er wordt hier met mensenlevens gespeeld’
  PREMIUM
  4

  ‘Levensge­vaar­lijk’ gifschip mogelijk snel weg uit Zwolle: ‘Er wordt hier met mensenle­vens gespeeld’

  Het ‘giftige schip’ Imatra, dat in Zwols water ligt, wordt als het aan Rijkswaterstaat ligt dinsdag verplaatst naar Amsterdam. Maar niets staat nog vast, geeft schipper Daniël Boere aan. Hij is eigenaar van één van de andere twee schepen waarin een veel te hoge concentratie van de giftige stof fosfine is gemeten. Boere had geen idee van de giftige lading van zijn schip. ,,Er wordt hier met mensenlevens gespeeld, maar iedereen trekt zijn vingers er vanaf.”