De BMW die de Cleynderstraat in brand werd gestoken, bleek de verkeerde. Een vergisauto.
Volledig scherm
PREMIUM
De BMW die de Cleynderstraat in brand werd gestoken, bleek de verkeerde. Een vergisauto. © archief/Stefan Verkerk

Welke rol had Patrick bij autobranden Zwolse drugsoorlog? ‘Ik stond onder druk van Enes’

updateHij stond onder druk en hielp daarom mee bij twee brandstichtingen in Zwolle, verklaart Patrick H. De doelwitten waren auto’s van de Ali 24/7-drugsgroep rond de broers Abas en Idris M. en hun rechterhand, Het Meisje, kopstukken uit de Zwolse drugsoorlog. Justitie eist een werkstraf tegen Patrick H. voor zijn rol bij de branden, waarvan één een vergisauto betrof.

 1. Zwolse Rode Kruis-baas bezorgd om schrijnende situaties vluchtelingenopvang: ‘Kies nou eens voor kwaliteit’
  PREMIUM

  Zwolse Rode Kruis-baas bezorgd om schrijnen­de situaties vluchtelin­gen­op­vang: ‘Kies nou eens voor kwaliteit’

  Vluchtelingen die hun nachtrust op tafel of in een stoel moeten doorbrengen: het zijn de schrijnende situaties die volgens Jan Brink, oud-wethouder in Zwolle en Rode Kruis-voorzitter van district IJsselland, steeds vaker voorkomen. De chaos die momenteel in de noodopvangen van bijvoorbeeld Ter Apel heerst, moet volgens hem snel afgelopen zijn. Ook deze regio moet daar zijn steentje aan bijdragen. ,,Kies nou aan de voorkant eens voor kwaliteit.”
 2. KAART | Piek in aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Piek in aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen in Oost-Nederland

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur weer fors toegenomen. In brandhaard Staphorst zijn 54 positieve tests gemeld, 17 meer dan gisteren. De gemeente is hiermee weer op het niveau van de voorgaande dagen. De stijgende lijn in het aantal nieuwe besmettingen werd eind september al in Staphorst ingezet. Ook in Zwartewaterland, Rijssen-Holten, Lelystad en Nunspeet is een flinke toename te zien.