De broers R.S. (links) en L.S. twee weken geleden in de rechtbank in Zwolle. Ze zijn veroordeeld tot celstraffen vanwege de handel in drugs in de regio Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De broers R.S. (links) en L.S. twee weken geleden in de rechtbank in Zwolle. Ze zijn veroordeeld tot celstraffen vanwege de handel in drugs in de regio Zwolle. © Nicole van den Hout

Zwolse drugsoorlog: Tikkie-dealers gaan geruime tijd de gevangenis in vanwege grof geweld

Zwollenaar R.S. moet twintig maanden de cel in voor het dealen van drugs in en rond de stad. De man, bijgenaamd De Bolle, speelde een sleutelrol in de Zwolse drugsoorlog. Hij werd door hoofdrolspelers Idris en Abas M. ontvoerd. De verklaringen die hij daarover aflegde waren belangrijk om de broers M. voor jaren achter de tralies te krijgen.

  1. Farmers Defence Force doet aangifte tegen distributiecentrum Jumbo Raalte wegens ontbreken ‘stikstofvergunning’
    PREMIUM

    Farmers Defence Force doet aangifte tegen distribu­tie­cen­trum Jumbo Raalte wegens ontbreken ‘stikstof­ver­gun­ning’

    Farmers Defence Force heeft aangifte gedaan tegen supermarkt-keten Jumbo en dan specifiek tegen hun distributiecentrum in Raalte. De boeren-organisatie heeft met hulp van WOB-verzoeken tientallen distributiecentra van supermarkten in Nederland onderzocht of ze wel mogen opereren zonder natuurbeschermingsvergunning. Volgens FDF gaat in onze regio het distributiecentrum in Raalte over de schreef.