1. Na twee heftige jaren snakken pretparken Walibi en Slagharen naar ouderwets seizoen, maar: ‘We blijven voorzichtig’
  PREMIUM

  Na twee heftige jaren snakken pretparken Walibi en Slagharen naar ouderwets seizoen, maar: ‘We blijven voorzich­tig’

  Lege parken, kelderende bezoekersaantallen en stagnerende inkomsten. Als pretparkdirecteuren Mascha Taminiau en Dave Storm de afgelopen twee jaar met een woord moeten omschrijven, kiezen ze voor heftig. Aan de vooravond van een bijna ouderwetse herfstvakantie kijken de directeuren van Walibi Holland en Slagharen terug en vooruit: ,,We zijn vindingrijker geworden.”
 1. Fright Nights in Walibi gaan dit jaar een stap verder met ‘slapen’ tussen de griezels
  PREMIUM
  video

  Fright Nights in Walibi gaan dit jaar een stap verder met ‘slapen’ tussen de griezels

  Bosjesmannen die vlak voor je neus uit een heg springen, zombies, veel rookmachines en heel veel gegil. Het zijn de vaste ingrediënten voor de Halloween Fright Nights in Walibi, die dit weekeinde weer van start zijn gegaan. Maar wie aan een ‘regulier’ bezoekje niet genoeg heeft, kan zich dit jaar voor het eerst nog meer de stuipen op het lijf laten jagen: blijven slapen in één van de vakantiehuisjes bij het park. Maar of het echt van slapen komt..
 1. Nieuwe brug tussen Dronten en Kampen is zegen voor het verkeer, maar omwonenden balen: ‘Moe van het vechten’
  PREMIUM
  7

  Nieuwe brug tussen Dronten en Kampen is zegen voor het verkeer, maar omwonenden balen: ‘Moe van het vechten’

  Een zegen voor het verkeer, die nieuwe Roggebotbrug waarvan de bouw op het punt van beginnen staat. De brug is hoger dan de huidige en hoeft dus minder vaak open: dat scheelt files op de N307. Omwonenden zijn er minder blij mee, ze zijn bang voor overlast en bovendien moe van het jarenlang overleg én het getouwtrek met de plannenmakers. ,,Het vertrouwen brokkelt af.’’
 2. Dronten reageert eindelijk op Walibi-rel: coronabewijs voor Fright Nights was tóch niet nodig
  PREMIUM

  Dronten reageert eindelijk op Walibi-rel: coronabe­wijs voor Fright Nights was tóch niet nodig

  Heeft Walibi in Biddinghuizen niet de hele waarheid verteld over de rel rond de Halloween Fright Nights? Het park is boos omdat de gemeente Dronten op het laatste moment eiste dat bezoekers een coronatoegangsbewijs moeten tonen. Volgens de gemeente ligt het iets anders. Het populaire evenement mag ook zónder corona-controle doorgaan. Op voorwaarde dat er geen ‘muziekarea’s’ zijn. ‘We kijken naar wat er wél kan!’
 1. Verdwijnt de paardensport? Nieuwe lector in Dronten wil meer regels voor omgang met dieren
  PREMIUM
  VIDEO
  2

  Verdwijnt de paarden­sport? Nieuwe lector in Dronten wil meer regels voor omgang met dieren

  Honden die kunstjes doen in circussen kunnen volgens haar niet meer. Maar paardensport en therapie met inzet van dieren ziet ze niet snel verdwijnen. Kathalijne Visser (50), de donderdag geïnaugureerde lector mens-dier interacties van Aeres Hogeschool in Dronten wil dat er meer richtlijnen komen hoe mensen moeten omgaan met dieren. ,,Een paard kan ook een slechte dag hebben.”