Volledig scherm
In het weekeinde van 28; 29 en 30 juni 2019 werd Defqon1 festival georganiseerd. Het muziek festival; georganiseerd door Q-Dance; was helemaal uitverkocht en richt zich vooral op de hardere stijlen van de dance-music. Met stijlen zoals hardstyle; hardcore; terror en darkcore. © Michel van Bergen

31 aanhoudingen rond dancefestival Defqon.1

Tijdens en rond dancefestival Defqon.1 in Biddinghuizen zijn afgelopen weekend 31 mensen aangehouden. Het merendeel was in bezit van drugs. Enkele andere bezoekers werden opgepakt voor het plegen van diefstal van, met name, mobiele telefoons. 

Desondanks kijken de gemeente Dronten en de organisatie terug op een ‘zeer geslaagde zeventiende editie'.

‘Altijd wel wat’

Hulpverleners en -diensten spreken van een veilig verlopen evenement, zonder grote incidenten. In een ‘stad’ van 65.000 inwoners gebeurt altijd wel wat’, stelt burgemeester Jean Paul Gebben, verantwoordelijk voor de veiligheid. 31 aanhoudingen vindt hij dan ook niet veel. ,,Dat er zo weinig aanhoudingen zijn geweest stemt mij tot grote tevredenheid.’’ Politie, organisator Q-Dance en gemeente Dronten trekken samen op om de gestolen telefoons zo snel mogelijk terug te kunnen geven aan de eigenaar. Mensen die hun telefoon kwijt zijn geraakt op Defqon.1 worden verzocht om aangifte te doen bij de politie. 

Geluidsoverlast 

Tijdens het evenement zijn er negentig klachten over geluidsoverlast binnengekomen via de website en twee telefonisch. Na afloop van het evenement kwamen er meer klachten binnen. De uitkomsten van de metingen en klachten worden geanalyseerd. De Stentor verrichtte zelf ook geluidsmetingen, tijdens Defqon.1. 

78.000

Op het hoogtepunt van het evenement waren er 65.000 bezoekers op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen. In totaal bezochten 78.000 gasten uit 110 landen het meerdaagse dance-event, dat voor de negende keer in Biddinghuizen plaatsvond.  Maandagmiddag om 15.00 uur vertrokken de laatste bezoekers. 

Flevoland