Biddinghuizen - 27e editie Lowlands (muziek- en cultuurfestival) bij Walibi Flevo bij Biddinghuizen. Dennis de Waard samen met Patrick de Jong met een grote joint. Editie ALG Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20190817
Volledig scherm
PREMIUM
Biddinghuizen - 27e editie Lowlands (muziek- en cultuurfestival) bij Walibi Flevo bij Biddinghuizen. Dennis de Waard samen met Patrick de Jong met een grote joint. Editie ALG Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20190817 © Foto Freddy Schinkel

Advocaat over Lowlands: ‘Ga nooit klakkeloos akkoord met straf vanwege drugsbezit festival’

Een aanhouding met drugs op zak bij een festival als Lowlands kan verstrekkende gevolgen hebben, waarschuwen advocaten. Want naast een boete, krijgt de festivalganger ook een strafblad. Advocaat Juriaan de Vries, die veelvuldig bezoekers van evenementen bijstaat, is het beter om niet akkoord te gaan met een strafbeschikking. 

Advocaat Juriaan de Vries trok in 2014 al aan de bel. Het Openbaar Ministerie (OM) legde toen al bezoekers van festivals die drugs op zak hadden direct boetes op. Dat dit gebeurde zonder dat er een advocaat bij was, zette bij de Orde van Advocaten kwaad bloed. Daarom werden in de jaren er na wel raadslieden betrokken bij dit soort zaken. Rechters komen er nog steeds niet aan te pas.

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland